De AJAX tafel van Nederland

Deze Ajax tafel is voor de echte Ajax fan!! Jan-Carel is namelijk begonnen met het uithouwen van het oude Ajax logo/embleem in een tafelblad. Voordat hij begon heeft hij een poll op het internet gehouden omtrent de keuze welk logo te gebruiken. Er is natuurlijk het logo dat momenteel door Ajax wordt gebruikt. Je hebt het oude logo, maar ook combinaties van die twee. De uitkomst van de poll was het oude logo, eigenlijk koos bijna iedereen daarvoor. Sommigen kozen voor de combinatie, maar niemand voor het echte logo dat momenteel wordt gebruikt. Kortom, de keuze was niet moeilijk omdat dit oude logo wat interessanter is om uit te houwen in plaats van de 11 strepen die een gezicht verbeelden in het nieuwe logo. Eigenlijk zat er in het combinatie logo de meeste uitdaging, maar er is toch gekozen om een echt bestaand logo te maken en daarom het oude logo.

De tafel

Het Ajax logo wordt uitgehouwen op een formaat van 75 cm doorsnee in een 10 cm dik SUAR houten blad. Dit blad heeft een formaat van 100 x 115 cm. Wanneer het logo gereed is word deze afgevuld met een glasheldere epoxy giethars zodat er weer een vlak geheel ontstaat en de tafel weer is te gebruiken waar deze voor is bedoeld. De bedoeling is dat er een metalen bar onderstel onder komt zodat de tafel als een sta/bar tafel kan fungeren. Net als de tafel die ik voor Max Verstappen heb gemaakt (Klik hier voor foto’s van de Max Verstappen tafel).

Hieronder ziet u TWEE video met betrekking tot de vorderingen van dit project.

De vorderingen van deze AJAX tafel

De Finishing touch van deze AJAX tafel op 14 en 15-2-2020

Goede Doel

Had ik al verteld dat Jan-Carel deze AJAX tafel voor een goed doel maakt? Nou ….. dat doet hij dus!

Jan-Carel is al begonnen met dit logo uit te houwen in een tafelblad met als doel de opbrengst (winst)  te gebruiken voor goede doelen:

Wat gebeurt er met het geld?

Het opgehaalde geld wordt verdeeld over de stichtingen zodat direct de gezinnen in nood worden geholpen. Gezinnen die zowel in Nederland als in Africa (Kenia) wonen.

Om die reden heeft Jan-Carel aangeboden om een kunstwerk te maken en die te koop aan te bieden aan de hoogste bieder. De volledige winst zal naar deze stichtingen gaan.

Geïnteresseerd

Bent u geïnteresseerd in deze AJAX tafel!? …… Dat kunnen wij ons voorstellen…. Al is de tafel in het echt nog mooier dan u zich nu kunt voorstellen. Jan-Carel is met deze tafel aan het werk bij Zwaartafelen te Amersfoort. Hier kunt u hem, wanneer u wilt, live aan het werk zien.

Wilt u direct een bod doen, of meer informatie over deze tafel? Stuurt u dan een mail aan:

 info@jancarelkoster.com

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest