Houten sculpturen

De meeste sculpturen die Jan-Carel maakt zijn qua formaat vrij fors tot groot te noemen. En of dit nu in steen is of in hout, dat maakt voor hem geen verschil. Deze houten sculpturen zijn voor de verandering gemaakt in een serie kleine wandsculpturen. Ze zijn allemaal gemaakt in oude stukken gevonden hout die Jan-Carel tegenkomt in het bos tijdens zijn wandelingen met Mica (zijn Duitse Herder).

De houtsoort waar hij dan naar zoekt is eigenlijk altijd eikenhout. Dit omdat deze houtsoort erg duurzaam is en aan de buitenzijde een mooie verwering krijgt naarmate het langer in het bos ligt. Het moet dan wel enkele jaren tot misschien wel 10 jaar liggen eer dat de verwering dermate het hout heeft gevormd en Jan-Carel het beoogde contrast met zijn beeldhouwwerk kan verkrijgen. Juist daar is hij naar op zoek! Het door de natuur gevormde hout gecombineerd met zijn handwerk.

De gemaakt figuren in hout zijn tussen de 8 en 10 cm groot en zijn allemaal uit 1 stuk hout vervaardigt.

Wilt u nu ook eens wat anders aan de muur in plaats van een schilderij!?  Deze houten sculpturen maakt Jan-Carel ook in opdracht in elk denkbaar thema. Zo heeft hij ook voor iemand in deze stijl een uil gemaakt die binnenshuis erg mooi staan, zeker in combinatie met bijvoorbeeld natuursteen of een strakke achtergrond in een neutrale tint.

Voor informatie, zie zijn contact pagina.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews