The Circle of Life

The Circle of Life

Een in opdracht vervaardigd houten beeldhouwwerk, gemaakt in eiken. Formaat ∅ 65 cm. Deze houten sculptuur is geheel afgewerkt met een glasheldere epoxy giethars zodat het weerbestendig is en de blanke kleur van het hout behouden blijft.

 

De naam van deze sculptuur zegt in principe al genoeg over de 4e dimensie van deze sculptuur. Een kleine aanvulling hierop van mijn kant uit is het feit dat ik deze sculptuur zie als symbool voor het leven van elk mens.

Wat ik heb verbeeld in deze sculptuur is het leven dat elke dag zijn beloop heeft, dag in dag uit. De ene dag gaat het als vanzelf, de andere dag juist weer niet. Dit zijn in de sculptuur de vloeiende delen die soms zelfs worden onderbroken en soms in een vloeiende lijn doorlopen.

Wat vooral de bedoeling is van deze sculptuur, is dat een ieder individu zijn eigen innerlijke leven moet afspeuren met de naam “The Circle of Life” in gedachte. Door hierover na te denken wordt men vaker bewust van de mooie dingen in het leven die we vaak als vanzelf sprekend en onbewust waarnemen. Door hierover na te denken ontstaat er een bewustwording waardoor men leert juist van deze mooie dingen extra te genieten zodat de mindere dagen worden overtrokken door de goede en niet andersom.