Het podium is voor jou

In het boek Het podium is voor jou worden diverse cliënten van dagbesteding De Postkamer geportretteerd.

Allen hebben zij een verstandelijke beperking. ,  In Het podium is voor jou staan mensen met een beperking en hun talent centraal.

Maranke Pater, schrijfster en initiatiefneemster: ,,Wij hebben deze talenten aan Bekende Nederlanders en één Bekende Amerikaan gekoppeld die dezelfde passie delen.”

Mathilde Dusol, fotografe en initiatiefneemster: ,,Ze hebben onze maatschappij veel te bieden en dat willen we laten zien. We willen ze hiermee een podium bieden, ze in de spotlights zetten.” Van Carolien die ging schilderen met kunstschilder Marius van Dokkum tot Martijn die zijn passie voor darten deelde met topdarter Michael van Gerwen en Damon van Vuurst die op bezoek ging bij Robèrt van Beckhoven. Martijn: ,,Ik ken alle combinaties die je kunt maken bij het darten uit mijn hoofd. Het is net als bij het leren van de tafels: je hebt bepaalde combinaties nodig om een getal uit te kunnen gooien. Het was leuk om over darten te kunnen praten met Michael en ik heb zelfs met hem diverse potjes gespeeld.”

Voor het boek hebben de makers contact gezocht met zorgorganisatie Careander. Careander bestaat dit jaar 50 jaar, dus de deelname van de cliënten aan dit boek was een mooie kers op de taart.
Anja Vedder, initiatiefneemster van het boek: ,,Met dit boek streven de makers naar meer zichtbaarheid van en waardering voor mensen met een verstandelijke beperking.” Het afgelopen jaar is als een roes voorbij gevlogen. Iedere ontmoeting was even bijzonder volgens de makers.
Paula de Lepper, initiatiefneemster van het boek: ,,Het zijn stuk voor stuk bijzondere ervaringen geworden die nooit vergeten zullen worden.”

‘Het podium is voor jou’ is te verkrijgen vanaf 22 november 2017.  ISBN 9789492055422, prijs 17,50 euro. Verkrijgbaar bij alle (internet)boekhandels.

In dit boek zijn de volgende mensen geïnterviewd:

Bert Verhoeff – Arnold
Dan Karaty – Rick
Remy Bonjasky – Emiel
Erik Scherder – Riek
Manon Meijer – Margriet
Robert van Beckhoven – Damon
Berdien Stenberg – Rianne/Monique
Michael van Gerwen – Martijn

Mary Borsato – Elise


Jeroen vd Boom – Daniëlle
Anne en Esther Vedder – Marjolein

Wout van Wengerden – Anne
René Speelman – Daphne
Robin van Galen – Mart
Adelinde Cornelissen – Menno
Jonnie Boer – John
Tineke Schouten – Henk
Wilma Veen – Jamillah
Marius van Dokkum – Carolien
Frans Duijts – Nico

Het Podium is voor jou | Beeldhouwer Jan-Carel Koster

Jan Carel Koster – Cees
Donny van de Beek – Gerrit
Maud Mulder – Anneke


Maik de Boer -Apolonia
Boer Martin (BZV) – Rebecca
Steven van Breemen – Anja